Nutriční hodnoty (Ovocná buchta s mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 369 kJ / 5 107 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,28 g |
| Tuky | 289,56 g |
| – nasycené | 74,25 g |
| – nenasycené | 191,92 g |
| –– mononenasycené | 123,22 g |
| –– polynenasycené | 68,70 g |
| ––– omega 3 | 11,12 g |
| Vláknina | 58,32 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 529 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 493,81 g |
| – cukry | 156,62 g |
| ––– laktóza | 9,99 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mletého máku | Mák modrý mletý | 125 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 kg 1/2 kg rybízu (nebo jiné ovoce) | Rybíz červený čerstvý | 500 g |
| 4 lžíce 4 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 44 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |