Nutriční hodnoty (Voňavá dýňová polévka s romadurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 703 kJ / 1 124 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,94 g |
| Tuky | 96,38 g |
| – nasycené | 50,76 g |
| – nenasycené | 43,23 g |
| –– mononenasycené | 38,37 g |
| –– polynenasycené | 4,86 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 15,94 g |
| Cholesterol | 226 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 45,92 g |
| – cukry | 18,06 g |
| ––– laktóza | 6,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g máslové dýně | Dýně máslová čerstvá | 400 g |
| 1 1 střední brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 šalotka (nebo malá cibule) | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička italských bylinek (bazalka, oregano, tymián) | Provensálské koření | 5 g |
| 1 1 romadur | Romadur 40 % t. v s. | |
| 200 g 200 g créme fraiche (nebo jiné zakysanky) | Creme fraiche 33% | 200 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| krutony z rohlíku (nebo chlebové, nebo parmezánové chipsy - nemusí být) | Rohlík pšeničný bílý | |
| čerstvá bazalka (nebo nasekaná nať - cibulka, petrželka, pažitka) | Bazalka čerstvá |