Nutriční hodnoty (Piškotová roláda s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 18 589 kJ / 4 443 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,68 g |
| Tuky | 229,80 g |
| – nasycené | 120,73 g |
| – nenasycené | 88,81 g |
| –– mononenasycené | 56,50 g |
| –– polynenasycené | 32,31 g |
| ––– omega 3 | 5,90 g |
| Vláknina | 33,75 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 738 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 499,40 g |
| – cukry | 388,13 g |
| ––– laktóza | 32,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 200 ml 200 ml jablečné šťávy | Šťáva z jablka | 200 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 125 g 125 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 50 g 50 g cukru na posyp | Cukr bílý | 50 g |
| 50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 500 g 500 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 500 ml |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 1 1 vanilkový pudink bez vaření | Puding v prášku | |
| 125 ml 125 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| kousky kousky jablka | Jablko čerstvé | |
| meduňka | Máta peprná list čerstvá | |
| ořechy | Vlašské ořechy |