Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Smažený květák s mandžuskou omáčkou - z indočínské kuchyně)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie4 453 kJ /
1 064 kcal
Bílkoviny47,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny47,60 g
Tuky25,60 g
– nasycené2,72 g
– nenasycené20,81 g
–– mononenasycené13,42 g
–– polynenasycené7,39 g
––– omega 31,76 g
Vláknina39,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,99 g
Sůl5,33 g
Sacharidy142,38 g
– cukry44,83 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
20-30 růžiček 20-30 růžiček květáku (podle velikosti) Květák čerstvý 1250 g
120 ml 120 ml hladké mouky Mouka pšeničná hladká 120 g
40 ml 40 ml kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný
1/2 lžičky 1/2 lžičky chilli papriky (koření) Chilli paprička čerstvá 2.5 g
česnek Česnek čerstvý
zázvor Zázvor sušený
1/4 lžičky 1/4 lžičky soli Sůl mořská 2 g
100 ml 100 ml ledové vody Voda 100 ml
olej na smažení Olej řepkový
4 lžičky 4 lžičky oleje Olej řepkový 20 ml
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 cm 1 cm zázvoru Zázvor sušený
chilli paprička (podle chuti) Chilli paprička čerstvá
1/2 1/2 malé cibule Cibule čerstvá 35 g
1/2 1/2 kapie Paprika červená čerstvá 125 g
2 lžíce 2 lžíce rajčatové omáčky Protlak rajčatový
2 lžičky 2 lžičky sladké chilli omáčky Chilli omáčka 10 ml
2 lžičky 2 lžičky rýžového octa Ocet rýžový 10 ml
2-3 lžičky 2-3 lžičky sladké sójové omáčky Sójová omáčka Tamari 12.5 ml
špetka špetka soli Sůl mořská
čerstvě mletý černý pepř Pepř černý mletý
50 ml 50 ml vody Voda 50 ml
1 lžička 1 lžička kukuřičného škrobu Škrob kukuřičný 5 g
nať zelené cibulky Cibulka jarní čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.