Nutriční hodnoty (Jablkový koláč s marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 180 kJ / 7 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,00 g |
| Tuky | 414,81 g |
| – nasycené | 193,27 g |
| – nenasycené | 200,08 g |
| –– mononenasycené | 142,28 g |
| –– polynenasycené | 57,80 g |
| ––– omega 3 | 2,07 g |
| Vláknina | 66,25 g |
| Cholesterol | 2,36 g |
| Sodík | 849 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 854,85 g |
| – cukry | 532,60 g |
| ––– laktóza | 9,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
| 175 g 175 g cukru | Cukr bílý | 175 g |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva (z 1 citronu) | Šťáva z citrónu | |
| 300 g 300 g šlehačky | Šlehačka 35% | 300 ml |
| 375 g 375 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 200 g 200 g marcipánu | Marcipán | 200 g |
| 100 g 100 g umletých mandlí | Mandle neloupané | 100 g |
| 1 1 mandlový pudink | Puding v prášku | |
| 100 g 100 g cukru na polevu | Cukr bílý | 100 g |
| 4 cl 4 cl Mandlového likéru | Mandlový likér | 40 ml |