Nutriční hodnoty (Závitky z kuřecích špalíků se sýrem a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 542 kJ / 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
| Tuky | 63,27 g |
| – nasycené | 28,07 g |
| – nenasycené | 33,75 g |
| –– mononenasycené | 26,96 g |
| –– polynenasycené | 6,79 g |
| ––– omega 3 | 1,95 g |
| Vláknina | 3,46 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 6,65 g |
| – cukry | 4,30 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vykostěné větší kuřecí špalíky | Kuře stehno s kůží | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilovaných malých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 2 lžíce 2 lžíce goudy | Gouda 45% t. v s. | |
| 2 lžíce 2 lžíce nati cibulky a petržele | Petržel kořenová čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce červené papriky | Paprika červená čerstvá | 10 g |
| trocha trocha hladké mouky (na poprášení závitků) | Mouka pšeničná hladká | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |