Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grenadýr

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 4. 2008 23:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 310 kJ / 2 464 kcal
Bílkoviny65,46 g
Tuky51,09 g
Vláknina31,64 g
Cholesterol 41 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy419,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

BronislavaP

28. 9. 2018 09:13

Skvělé jídlo <3

vasikpacemaker

13. 2. 2017 19:42

jantrnka:jo, jo vylepšení se mi líbí; nahlédnul jsem jenom ze zvedavosti, kolik se sejde GRENADYRMARŠŮ!!!!<3:yes:

jantrnka:

jantrnka

14. 7. 2016 07:14

V jednej starej slovenskej kuchárke, vyšla tuším hneď po druhej svetovej vojne, sa píše, že by sa to malo robiť zo zemiakov uvarených v šupke, nie z obielených, no ale nech si každý urobí, ako mu to vyhovuje lepšie. Sladká paprika tam patrí, bez nej to nie ono a trochu mletého čierneho korenia tiež. Osmažiť cibuľu, pridať papriku, v tom potom chvíľku posmažiť na kocky nakrájané zemiaky (alebo pretlačené cez mriežku ako na zemiakový šalát), podľa toho na ako mäkko sú zemiaky uvarené, sa časť z nich sama rozpadne na kašu, netreba to dláviť, a až potom zmiešať s cestovinami. Podľa chuti dosoliť a prípadne ešte omastiť. V tom starom recepte je ešte poznámka, že by sa mala odložiť časť vody, v ktorej sa varili fliačky a ňou potom hotový granatír trošku zriediť, aby nebol príliš hustý a tuhý. Vôbec sa toho netreba báť, zemiaky to všetko vpijú do seba a jedlo je šťavnatejšie. A posledná poznámka: "granatírmarš len vtedy je dobrý, keď sa nešetrí masťou" ;-)

Pavla

25. 6. 2016 22:28

Děti to milují, známe dlouho, jenom ty brambory rozmačkáme na kaši s opaprikovanou usmaženou cibulkou a až pak do toho zamícháme těstoviny...takhle se to dělá na maďarsko-slovenských hranicích a je to levné a opravdu úžasně vděčné jídlo...vlastně to bylo zbytkové jídlo..tedy buď zbyly brambory a přivařily se těstovniny, nebo obráceně...

nejvera

7. 4. 2016 19:25

Toto byla pochoutka mého mládí. Jenom se nedávaly brambory vařit, ale podusily na másle - úžasně to voní...Popráší paprikou, přimíchají vařené široké nudle....mňamka.: :yes:

cihi.s

12. 2. 2014 12:28

dělám stejně jen přidávám restovanou slaninu a nezapékám.posílám bodík:yes:

Inecka

5. 11. 2013 19:20

:-p Dělávám úplně stejně, ale nezapékám. Děti to maj moc rádi :yes::-)):-p

BILKOVAI

8. 2. 2012 21:09

A já používám i papriku, ta tam asi patří, ale taky nezapékám:-8:yes:...+1

evik

8. 2. 2012 18:52

:-( ja delam granadýrmarš stejne, ale bez červene papriky, už jenom pohled na červenoou barvu me zmrazil, jinak je to jednoducha,výborna a hlavne rychla pochoutka, kdo nezkusí, neuvěří, jo a nezapekam:-O;-)

Ivikusik

18. 1. 2012 20:53

mne to dnes poradila sesternica, ona to robila synovi, je to vyborne, samu by ma nenapadlo uvarit to i ked to poznam dlho. :) Mnamka!!!:yes:

Jitka a Vlastik

6. 1. 2010 20:16

pro dedek49: Žádný problém, čím víc hezkých fotek, tím líp. ;-)

dedek49

3. 1. 2010 16:06

:-)Jitko a Vlastíku, Dovolil jsem si přidat jeden talíř:-8Doufám, ze to nevadí:-?

dedek49

2. 1. 2010 14:45

:-pZrovna jsem to uvařil, znám to už dlouho.Já dávam na cibulku i trochu mletého pepře a pálivou papriku a na začátek do cibule kmín.A na půl kila(zásadně)flíčků klidně 1,5 kg brambor.Taky to kydám rovnou na talíř:-D,pak se to ještě dojídá rovnou z hrnce,aby nebylo vidět,kdo kolik užr-:-Dpapal.:yes: Bodík:yes:

sonca

8. 11. 2009 01:32

:-)dávám plus je to velice dobré :yes:

Lasix

9. 9. 2009 12:46

Dávám plusíka... ;-):yes: moc dobré :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: grenadir mars recept granadyrmars grenadír marš bezmasá jídla recepty bezmasá jídla granadir granadir recept grenadyr granadir marš bezmase recepty granatirmars granátyrmarš grenadir.sk granadyr mars granatir mars mail nadair.com loc:cz recept na grenadir marš top recepty.sk granatir granadyrmars recept

Suroviny: brambory, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, sůl, těstoviny

TopRecepty.cz

Grenadýr

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jDY