Nutriční hodnoty (Středomořské slávky s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 541 kJ / 1 085 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,76 g |
| Tuky | 22,77 g |
| – nasycené | 4,80 g |
| – nenasycené | 15,68 g |
| –– mononenasycené | 7,94 g |
| –– polynenasycené | 7,74 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 11,40 g |
| Cholesterol | 750 mg |
| Sodík | 1,87 g |
| Sůl | 5,06 g |
| Sacharidy | 168,85 g |
| – cukry | 9,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g jasmínové rýže | Rýže jasmínová natural | 200 g |
| 500 g 500 g slávky jedlé | Slávky neloupané | 500 g |
| 1/2 1/2 papriky červené (žluté) | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1 1 cibule (šalotka) | Cibule čerstvá | 70 g |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citrón | Citrón čerstvý | |
| medvědí česnek, oregáno, koriandr (podle chuti) | Koriandr semena |