Nutriční hodnoty (Domácí tatarská omáčka s kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 205 kJ / 2 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,66 g |
| Tuky | 262,03 g |
| – nasycené | 33,39 g |
| – nenasycené | 220,03 g |
| –– mononenasycené | 60,65 g |
| –– polynenasycené | 159,38 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 4,93 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 466 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 9,94 g |
| – cukry | 4,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 lžička 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 5 ml |
| 200-300 ml 200-300 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 250 ml |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 1-2 okurky (sterilované v nálevu) | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce kaparů | Kapary | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |