Nutriční hodnoty (“Mokrý” banana bread)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 340 kJ / 2 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,53 g |
| Tuky | 145,73 g |
| – nasycené | 53,42 g |
| – nenasycené | 81,06 g |
| –– mononenasycené | 61,63 g |
| –– polynenasycené | 19,43 g |
| ––– omega 3 | 4,75 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 987 mg |
| Sodík | 3,63 g |
| Sůl | 9,37 g |
| Sacharidy | 339,54 g |
| – cukry | 157,89 g |
| ––– laktóza | 5,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 3-4 zralé banány | Banán čerstvý | 315 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 250 g 250 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |