Nutriční hodnoty (Čokoládovo-mátové cupcakes)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 18 826 kJ / 4 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,78 g |
| Tuky | 291,83 g |
| – nasycené | 149,45 g |
| – nenasycené | 132,63 g |
| –– mononenasycené | 104,96 g |
| –– polynenasycené | 27,68 g |
| ––– omega 3 | 6,71 g |
| Vláknina | 16,15 g |
| Cholesterol | 678 mg |
| Sodík | 4,93 g |
| Sůl | 6,82 g |
| Sacharidy | 327,13 g |
| – cukry | 222,55 g |
| ––– laktóza | 37,36 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 40 g 40 g černého kakaa | Kakao prášek | 40 g |
| 6 g 6 g jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| 2 g 2 g soli | Sůl mořská | 2 g |
| 100 g 100 g cukru krystal | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 56 g 56 g rostlinného oleje | Olej řepkový | 56 ml |
| 120 g 120 g podmáslí | Podmáslí | 120 g |
| 15 g 15 g peprmintového likéru (Peprmintka nebo Zelená) | Likér | |
| 100 ml 100 ml horké kávy (nejlépe esspreso) | Káva espresso | 100 ml |
| 120 g 120 g bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 120 g |
| 45 g 45 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 45 ml |
| 10 g 10 g mátového extraktu (nebo peprmintového likéru) | Aroma mátové | |
| zelené potravinářské gelové barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 200 g 200 g smetanového sýra (Philadelphia) | Sýr tavený | 200 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 60 g 60 g slazeného kondenzovaného mléka (Salko) | Mléko kondenzované slazené | 60 ml |
| 10 g 10 g mátového extraktu (nebo peprmintového likéru) | Aroma mátové | |
| zelené potravinářské gelové barvivo | E154 - Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | |
| 3-5 lžic 3-5 lžic smetany ke šlehání (podle potřeby) | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| fondánové lístky lístky (nebo mátové lístky) |