Nutriční hodnoty (Rýžové válečky z horkovzdušné fritézy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 087 kJ / 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,25 g |
| Tuky | 35,31 g |
| – nasycené | 20,88 g |
| – nenasycené | 11,53 g |
| –– mononenasycené | 9,84 g |
| –– polynenasycené | 1,69 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 3,70 g |
| Cholesterol | 359 mg |
| Sodík | 785 mg |
| Sůl | 1,91 g |
| Sacharidy | 8,50 g |
| – cukry | 6,15 g |
| ––– laktóza | 3,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 250 ml hrnek uvařené rýže | Rýže bílá | |
| 100 g 100 g goudy (nebo jiného sýru) | Gouda 45% t. v s. | 100 g |
| 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 bílá část jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 10 plátků 10 plátků česnekového boku | Vepřový bok uzený | |
| trošku trošku oleje | Olej řepkový |