Nutriční hodnoty (Mléčná polévka s pažitkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 406 kJ / 1 053 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,43 g |
| Tuky | 65,31 g |
| – nasycené | 24,86 g |
| – nenasycené | 30,74 g |
| –– mononenasycené | 24,49 g |
| –– polynenasycené | 6,25 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 7,30 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 531 mg |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 61,90 g |
| – cukry | 21,40 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 ml 300 ml kyselého mléka (příp. kefír) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 1 hrst 1 hrst pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 2 snítky 2 snítky libečku | Libeček čerstvý | |
| kmín | Kmín | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |