Nutriční hodnoty (Hráškový krém s mátou a bílkovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 321 kJ / 794 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,00 g |
| Tuky | 31,90 g |
| – nasycené | 19,82 g |
| – nenasycené | 10,68 g |
| –– mononenasycené | 9,16 g |
| –– polynenasycené | 1,52 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 30,20 g |
| Cholesterol | 98 mg |
| Sodík | 110 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 79,88 g |
| – cukry | 29,48 g |
| ––– laktóza | 7,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 400 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 2 meší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 snítka 1 snítka máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| bílky ze 3 vajec | Vaječný bílek |