Moravský rožeň

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1 hodinu + uležení kýty 2-4 hodiny 26 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 1 hodinu + uležení kýty 2-4 hodiny 26 názorů

Suroviny 2-4 porce

600 g vepřové kýty
300 g vepřových jater
200 g anglické slaniny nebo jiné podobné slaniny nakrájené na tenké plátky
1 dcl oleje
šťáva z 1/2 citrónu
2 cibule
100 g žampionů
mletá paprika
Dijonská hořčice nebo jiná pikantní hořčice
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc.

  2. Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny.

  3. Na jehlu napichujeme střídavě maso, plátek cibule, játra ve slanině a plátek žampionu.

  4. Ještě malinko osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na horkém oleji.

  5. I s výpekem vložíme do trouby, mírně podlijeme a pečeme ještě asi 30-40 minut.

  6. Před dokončením potřeme hořčicí a posypeme paprikou. Podáváme s opečenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Dobromila- Domácí vepřové speciality

Komentáře k receptu Moravský rožeň

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kyta na rozen moravské speciality recepty speciality na rožni recepty játra na rožni rožen veprova kyta na rožen rožen na kýtu koleno na rožní speciality na rožni vepřová játra na rožni moravský plátek recepty na rožen moravske speciality špíz na rožni vepřové koleno na rožni mail raada.com loc:cz domaci rožen špíz na rožni postup recept játra na rožni vepřové na rožni