

Dýňový závin
Suroviny 4 - 6 porcí
- 1 listové těsto
- sezamová semínka
- 1 vejce na potření
- strouhanka
- Náplň:
- 700 g žluté dýně
- 250 ml kysané smetany
- 2 vejce
- sůl
- mletý bílý pepř
- bazalka
- pažitka
- 3 – 5 lžic hladké mouky
- 200 g strouhaného sýra
- 1 cibule
- olej
Postup přípravy receptu
Dyňu nastrúhame.
Na troške oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú dyňu, osolíme, okoreníme a asi 10 minút podusíme. Necháme prechladnúť.
Potom vmiešame vajcia, sekanú bazalku a pažitku, smotanu, syr a premiešame. Pridáme múku a opäť premiešame ( múky netreba veľa, plnka nemá byť hustá).
Cesto rozdelíme na polovicu ( budú 2 záviny ), každú vyvaľkáme,jemne posypeme lyžicou strúhanky, natrieme plnkou, stočíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom a upečieme.
Podávame teplé, ale závin je výborný aj studený.
Poznámka od kuchařky
Recept som našla na web stránke www.ffmm.sk.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dýňový závin
-
Janka, na kompót zaváram tekvice, nie dyne. Tie som na jar akosi nasadila priveľa a tak teraz hľadám, čo s nimi. Ale tento závin nám chutil veľmi, je výborný.
Naďka, máš pravdu, už sa mi o nej sníva...a koľko je ich ešte na záhrade
-
Nádherný závineček
-
Terezko, tobě se o té dýni už musí i zdát
hezky vypadá štrůdlíček jeden -
No krása, ale když mi té dýně nezbývá, všechnu zavaříme na kompot a tak 5 dýní nám sežrali slimáci- darebáci
Krásný závin, Terezko!
-
Úžasné!