Nutriční hodnoty (Pórková polévka s jarní cibulkou a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 397 kJ / 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,10 g |
| Tuky | 19,84 g |
| – nasycené | 12,64 g |
| – nenasycené | 6,92 g |
| –– mononenasycené | 4,58 g |
| –– polynenasycené | 2,34 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 2,53 g |
| Cholesterol | 38 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 27,68 g |
| – cukry | 1,34 g |
| ––– laktóza | 0,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pórek (bílá a světlá část) | Pórek čerstvý | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 15 g 15 g másla | Máslo kravské | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 2 2 střední brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 4 4 větší žampiony | Žampion čerstvý | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 litr 1 litr vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1000 ml |
| libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |