Nutriční hodnoty (Žitno-pšeničné dalamánky I)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,15 g |
| Tuky | 36,72 g |
| – nasycené | 4,89 g |
| – nenasycené | 27,33 g |
| –– mononenasycené | 16,36 g |
| –– polynenasycené | 10,96 g |
| ––– omega 3 | 2,17 g |
| Vláknina | 31,68 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 4,13 g |
| Sůl | 10,26 g |
| Sacharidy | 359,99 g |
| – cukry | 18,87 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g hladké pšeničné mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |
| 250-270 ml 250-270 ml vody (podle potřeby) | Voda | 260 ml |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 20 ml 20 ml oleje | Olej řepkový | 20 ml |
| 21 g 21 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| hladká mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| celý kmín | Kmín | |
| hrubozrnná sůl | Sůl mořská |