Nutriční hodnoty (Rychlá polévka z konzervovaných fazolí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 946 kJ / 465 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,30 g |
| Tuky | 28,00 g |
| – nasycené | 17,83 g |
| – nenasycené | 8,49 g |
| –– mononenasycené | 7,54 g |
| –– polynenasycené | 0,95 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 2,80 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 107 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 40,60 g |
| – cukry | 11,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 konzerva 1 konzerva fazolí (červené, bílé nebo naložené v protlaku) | Fazole bílé | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 250 ml 250 ml 31% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 7 kuliček 7 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| Vegeta | Kořenící směs sypká | |
| 1 lžíce 1 lžíce octa (dle chuti) | Ocet lihový | 15 ml |
| cukr | Cukr bílý | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |