Nutriční hodnoty (Řízek plněný vejci se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 667 kJ / 637 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 48,62 g |
| – nasycené | 13,89 g |
| – nenasycené | 24,15 g |
| –– mononenasycené | 19,20 g |
| –– polynenasycené | 4,95 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 688 mg |
| Sůl | 1,55 g |
| Sacharidy | 9,23 g |
| – cukry | 0,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřové pečeně bez kosti | Vepřová kotleta bez kosti | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 6 6 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 4 plátky 4 plátky moravského uzeného (nebo šunky) | Vepřová kýta uzená | |
| 1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 4 lžičky 4 lžičky hořčice | Hořčice plnotučná | 20 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1-2 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| olej na smažení | Olej řepkový |