Nutriční hodnoty (Jihotyrolská sladká specialita z farem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 39 634 kJ / 9 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 199,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 199,80 g |
| Tuky | 671,42 g |
| – nasycené | 52,63 g |
| – nenasycené | 516,43 g |
| –– mononenasycené | 59,58 g |
| –– polynenasycené | 456,85 g |
| ––– omega 3 | 76,22 g |
| Vláknina | 92,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 896 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 532,46 g |
| – cukry | 184,79 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hrubě nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | 1000 g |
| 1 kg 1 kg rozinek sultánek | Rozinky | |
| 1 1 kg sušených fíků nakrájených na malé kousky | Fíky sušené | |
| 150 g 150 g cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 2 2 citrony | Citrón čerstvý | 180 g |
| 2 2 pomeranče | Pomeranč čerstvý | |
| 2 lžičky 2 lžičky anýzu | Anýz semena | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kmínu | Kmín | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 2.5 g |
| 500 ml 500 ml svařeného vína | Víno bílé suché | 500 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 150 g 150 g pšeničné hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 100 g 100 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 25 g 25 g suchého droždí | Droždí sušené | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| cukrová voda na potření | Voda | |
| ořechy | Vlašské ořechy | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| sušené třešně | Třešně sušené |