Nutriční hodnoty (Smetanová polévka se žampióny a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 820 kJ / 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,51 g |
| Tuky | 32,17 g |
| – nasycené | 20,43 g |
| – nenasycené | 11,41 g |
| –– mononenasycené | 7,62 g |
| –– polynenasycené | 3,79 g |
| ––– omega 3 | 0,58 g |
| Vláknina | 11,73 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 195 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 18,01 g |
| – cukry | 8,16 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| žampiony | Žampion čerstvý | |
| 1 1 smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1,5 l 1,5 l masového vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| 2 plátky 2 plátky anglické slaniny | Anglická slanina | |
| máslo | Máslo kravské | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká |