Nutriční hodnoty (Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 8 934 kJ / 2 135 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 122,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,40 g |
Tuky | 118,68 g |
– nasycené | 60,22 g |
– nenasycené | 44,78 g |
–– mononenasycené | 39,78 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 26,08 g |
Cholesterol | 784 mg |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,68 g |
Sacharidy | 114,18 g |
– cukry | 22,45 g |
––– laktóza | 3,91 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g brambor typu C | Brambor zimní | 500 g |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
30 ml 30 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 30 ml |
20 ml 20 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 20 ml |
50 g 50 g parmezánu | Parmezán | 50 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
500 g 500 g mletého jehněčího masa (nebo hovězího) | Jehněčí kýta | 500 g |
cca 150 ml cca 150 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 150 ml |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
100 g 100 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 100 g |
1-2 stonky 1-2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
3 lžíce 3 lžíce rajčatové pasty | Protlak rajčatový | |
2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
2 snítky 2 snítky čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |