Nutriční hodnoty (Francouzské řízečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 154 kJ / 1 471 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 194,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,65 g |
| Tuky | 51,58 g |
| – nasycené | 21,14 g |
| – nenasycené | 21,35 g |
| –– mononenasycené | 16,85 g |
| –– polynenasycené | 4,50 g |
| ––– omega 3 | 1,65 g |
| Vláknina | 4,78 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 765 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 49,52 g |
| – cukry | 9,96 g |
| ––– laktóza | 7,22 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g kuřecího masa (prsa) | Kuře prso | 700 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 180-200 g 180-200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 1 hrstka pažitky | Pažitka čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4-5 lžic 4-5 lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 45 g |
| sádlo (olej) na smažení | Sádlo vepřové |