Nutriční hodnoty (Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 719 kJ / 411 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,06 g |
| Tuky | 30,37 g |
| – nasycené | 14,54 g |
| – nenasycené | 15,38 g |
| –– mononenasycené | 12,09 g |
| –– polynenasycené | 3,29 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 6,38 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 605 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 28,74 g |
| – cukry | 13,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky pečeně bez kosti (cca 400 g) | Kost hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžičky 2 lžičky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 8 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla (oleje) | Sádlo vepřové | 30 g |
| 50 g 50 g cibule | Cibule čerstvá | 50 g |
| 60 g 60 g mrkve | Mrkev čerstvá | 60 g |
| 1 špetka 1 špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| vývar na podlití | Vývar masový | |
| 60 g 60 g sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce domácího ostrého kečupu | Kečup ostrý | 30 ml |
| 10 10 černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| dle potřeby malá špetka špetka cukru | Cukr bílý |