Nutriční hodnoty (Jahodový koláč se skořicovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 957 kJ / 2 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,37 g |
| Tuky | 101,52 g |
| – nasycené | 57,56 g |
| – nenasycené | 37,54 g |
| –– mononenasycené | 32,12 g |
| –– polynenasycené | 5,42 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 8,30 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 730 mg |
| Sůl | 2,38 g |
| Sacharidy | 376,70 g |
| – cukry | 190,30 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 80 g 80 g cukru krupice | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 2 vejce vel. M | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 50 g 50 g plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | |
| ovoce (jahody, meruňky, švestky, hrušky apod.) | Hruška čerstvá | |
| máslo na vymazání a vysypání plechu | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |