Nutriční hodnoty (Tuňáková pomazánka s vejci, mrkví a jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 107 kJ / 1 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 115,34 g |
| – nasycené | 45,93 g |
| – nenasycené | 60,60 g |
| –– mononenasycené | 36,43 g |
| –– polynenasycené | 24,17 g |
| ––– omega 3 | 1,70 g |
| Vláknina | 5,55 g |
| Cholesterol | 757 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,87 g |
| Sacharidy | 28,25 g |
| – cukry | 19,20 g |
| ––– laktóza | 3,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g tuňáka v oleji | Tuňák v oleji | 200 g |
| 2 2 vejce vařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 200 g 200 g čerstvého sýru Palouček | Sýr hrudkový kravský | 200 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce majonézy (nebo zakysané smetany) | Majonéza | 30 g |
| 2-3 2-3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžičku 1 lžičku hořčice (dijon nebo podle chuti) | Hořčice plnotučná | 5 g |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu |