Nutriční hodnoty (Masová roláda se šťouchanými bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 202 kJ / 1 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 132,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,88 g |
| Tuky | 41,96 g |
| – nasycené | 9,93 g |
| – nenasycené | 28,22 g |
| –– mononenasycené | 24,02 g |
| –– polynenasycené | 4,20 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 26,54 g |
| Cholesterol | 296 mg |
| Sodík | 752 mg |
| Sůl | 1,68 g |
| Sacharidy | 114,24 g |
| – cukry | 26,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| jarní cibulka (nebo pórek) | Cibulka jarní čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 40 g 40 g pórku | Pórek čerstvý | 40 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 200 g 200 g hovězí svíčkové (může být i roštěná) | Hovězí svíčková | 200 g |
| 200 g 200 g kuřecích prsou | Kuře prso | 200 g |
| 200 g 200 g vepřové panenky | Vepřová panenka | 200 g |
| vývar (nebo voda) podle potřeby | Vývar masový | |
| olej | Olej řepkový | |
| 500 g 500 g směsi zeleniny (šalotka, cuketa, mladá mrkvička) | Mrkev čerstvá | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |