Nutriční hodnoty (Francouzský jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 14 380 kJ / 3 437 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,06 g |
| Tuky | 147,71 g |
| – nasycené | 76,73 g |
| – nenasycené | 61,90 g |
| –– mononenasycené | 48,17 g |
| –– polynenasycené | 13,73 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 29,04 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 5,49 g |
| Sacharidy | 453,92 g |
| – cukry | 282,57 g |
| ––– laktóza | 13,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g jablek | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 1 citron (šťáva) | Citrón čerstvý | 90 g |
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| vanilkový extrakt (dle chuti) | Aroma vanilkové | |
| 30 g 30 g mandlových plátků | Mandle loupané | 30 g |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| hladká mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |