Nutriční hodnoty (Houbová čína v dalamánku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 974 kJ / 711 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,01 g |
| Tuky | 50,70 g |
| – nasycené | 8,10 g |
| – nenasycené | 40,18 g |
| –– mononenasycené | 34,29 g |
| –– polynenasycené | 5,89 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 22,52 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,41 g |
| Sacharidy | 34,39 g |
| – cukry | 15,76 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g tvrdých hub (já měla žampiony) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| Solamyl | Bramborový škrob | |
| 4 PL 4 PL olivového oleje (nejlépe extra virgin) | Olej olivový | 44 ml |
| 2 PL 2 PL sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |
| 3 hrsti 3 hrsti pokrájeného čerstvého červeného zelí | Zelí červené čerstvé | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 1 barevná paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| kari | Kari | |
| pepř | Pepř černý | |
| pálivá paprika nebo chilli | Paprika pálivá | |
| (event. další zelenina: jarní cibulka, bílé zelí atd.) | Zelí bílé čerstvé | |
| chlebový dalamánek nebo malý kulatý chlebík | Dalamánek |