Kvašená cuketa
Kdo by neznal kvašáky! Okurky, co mají svou specifickou chuť. Víte, že je můžete připravit i z mlaďoučkých cuket? Vyzkoušejte a potěšíte nejen jazýček, ale i bříško. Kvašená zelenina totiž podporuje imunitu a střevní mikroflóru.
Suroviny pro 1 dávka
Množství surovin na 1 sklenici o objemu 5 litrů:
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Mladé cukety (průměr do cca 2,5 cm) umyjeme, odřežeme konce, podélně překrojíme na poloviny nebo čtvrtiny.
Krok 2: Naskládáme do čisté, 5 litrové sklenice nebo jiné nádoby, prokládáme koprem - květem i celým stonkem, listy vinné révy a višní. Kdo má rád, může přidat česnek.
Krok 3: Zalejeme převařeným nálevem. Na 1 litr vody dáme 1,5 lžíce soli. Cukety musí být pod hladinou, vyčnívající chytají hnilobu. Proto je ve sklenici zajistíme bukovou dýhou, kterou koupíme v domácích potřebách, případně jiným vhodným způsobem. Postup je stejný, jako když se připravují kvašené okurky.
Krok 4: Sklenici udržujeme v teplé místnosti, dokud nevykvasí. Samotné kvašení urychlíme krajícem bílého chleba, který zabalíme co čistého plátna. Po vykvašení jej vyndáme. Kvašení proběhne i bez něj.
Krok 5: Po vykvašení cukety vybereme a uložíme do menších sklenic, zalejeme přecezeným roztokem a skladujeme v lednici.
Zveřejněno 5. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašená cuketa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwOJ
Moje poznámka
Kvašená cuketa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GwOJ
Nejnovější recepty
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno před 14 hodinami
Nejlepší tvarohová bábovka
Přidáno 20. 1. 2025 18:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Internet válcuje burger z květáku a cizrny: Díky hořčicí, protlaku a jedné surovině navíc chutná skoro jako masový
Štýrské smažené kuře jako rakouská delikatesa: Šťavnaté maso marinované v jogurtu je nejlepší s bramborovým salátem
Pizza šneky jsou chuťovkou, kterou rychle připravíte z listového těsta. Provoňte je oreganem či rozmarýnem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 56 minutami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 1 hodinou
Nejlepší koblihy, jaké znám
Dajda před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Adellis před 4 hodinami
Játrová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Verounek před 11 hodinami
Vepřová krkovice na slanině a pórku
MinaJ před 15 hodinami
Kapustové karbanátky
Hanina65 20. 1. 2025 20:14
Kapustová polévka
Hanina65 20. 1. 2025 20:12
Placky z vařeného zelí
drugdova92 20. 1. 2025 18:42
Tématické fráze:
kvasaky z cukety,
cuketové pickles,
jak připravit pikles,
pickles z cukety,
pikles recept,
kvašáky z cuket,
pickles recept,
pikles,
cuketa pickles,
kvašené cukety, recept,
kvašené fazolky,
cuketové kvašáky,
pickles cuketa,
kvasene papriky,
pickles kvašená zelenina recepty,
pickles kvašená zelenina recept,
recept na pickles,
cuketa jako kvašáky,
kvašená zelenina cuketa,
pikles z cukety
Suroviny:
cuketa,
kopr,
list vinný,
list višňový,
česnek,
voda,
sůl
Komentáře (15)