Nutriční hodnoty (Jelení kýta na víně a smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 456 kJ / 3 694 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 166,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,93 g |
| Tuky | 300,03 g |
| – nasycené | 177,06 g |
| – nenasycené | 115,51 g |
| –– mononenasycené | 101,15 g |
| –– polynenasycené | 14,36 g |
| ––– omega 3 | 1,45 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 990 mg |
| Sodík | 2,50 g |
| Sůl | 6,17 g |
| Sacharidy | 34,62 g |
| – cukry | 20,71 g |
| ––– laktóza | 6,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g jelení kýty | Jelení kýta | 750 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 200 ml 200 ml suchého červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
| lžíce lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| jalovec | Jalovec sušený | |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |