Nutriční hodnoty (Pečené brambory se dvěma omáčkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 807 kJ / 1 627 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,98 g |
| Tuky | 42,43 g |
| – nasycené | 20,73 g |
| – nenasycené | 14,71 g |
| –– mononenasycené | 12,18 g |
| –– polynenasycené | 2,54 g |
| ––– omega 3 | 0,27 g |
| Vláknina | 28,03 g |
| Cholesterol | 603 mg |
| Sodík | 599 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 208,51 g |
| – cukry | 41,77 g |
| ––– laktóza | 28,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce soli | Sůl mořská | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce provensálského koření | Provensálské koření | 15 g |
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 2 2 menší pórky | Pórek čerstvý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 300 g 300 g plnotučného bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 300 ml |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 svazek 1 svazek pažitky | Pažitka čerstvá | 50 g |
| 250 g 250 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |