Nutriční hodnoty (Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 633 kJ / 868 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,01 g |
| Tuky | 21,78 g |
| – nasycené | 8,73 g |
| – nenasycené | 8,89 g |
| –– mononenasycené | 6,68 g |
| –– polynenasycené | 2,21 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 11,70 g |
| Cholesterol | 456 mg |
| Sodík | 377 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 129,26 g |
| – cukry | 123,07 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pokrájená veka | Veka | |
| 3 3 velká jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 2 2 skořicové cukry | Cukr skořicový | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| máslo na vymazání pekáče | Máslo kravské |