Nutriční hodnoty (Vývar se slaninovými nočky a zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 489 kJ / 1 551 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
| Tuky | 130,52 g |
| – nasycené | 54,43 g |
| – nenasycené | 70,43 g |
| –– mononenasycené | 57,09 g |
| –– polynenasycené | 13,34 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 12,43 g |
| Cholesterol | 588 mg |
| Sodík | 1,96 g |
| Sůl | 4,72 g |
| Sacharidy | 51,84 g |
| – cukry | 10,94 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody + bujónová kostka) | Vývar masový | 1500 ml |
| 1 PL 1 PL olivového oleje extra virgin | Olej olivový | 20 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 ČL 1 ČL majoránky (v dlaních promneme) | Majoránka sušená | 10 g |
| 2 PL 2 PL strouhanky a cca 4 PL hrubé mouky nebo krupice (dle potřeby můžeme přidat) | Mouka pšeničná hrubá | 30 g |