Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vídeňský chléb)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 359 kJ /
2 715 kcal
Bílkoviny87,02 g
– z toho živočišné bílkoviny0,02 g
– z toho rostlinné bílkoviny87,00 g
Tuky16,09 g
– nasycené4,53 g
– nenasycené9,28 g
–– mononenasycené2,39 g
–– polynenasycené6,89 g
––– omega 30,51 g
Vláknina27,25 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 4,82 g
Sůl12,00 g
Sacharidy541,90 g
– cukry30,77 g
––– laktóza0,02 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
265 ml 265 ml vody Voda 265 ml
3 3 polévkové lžíce másla (změklého a nakrájeného na kousky) Máslo kravské 3 g
2 2 polévkové lžíce cukru Cukr bílý
1 hrnek 1 hrnek pšeničné mouky celozrnné (lze nahradit chlebovou moukou pšeničnou) Mouka pšeničná celozrnná hrubá 250 g
1/4 hrnku 1/4 hrnku chlebové mouky pšeničné Mouka pšeničná hladká 62.5 g
1/2 1/2 čajové lžičky sušeného droždí Droždí sušené
1,75 hrnku 1,75 hrnku chlebové mouky pšeničné Mouka pšeničná hladká 437.5 g
3 3 polévkové lžíce sušeného mléka (není nutno) Mléko kravské polotučné sušené
1,5 lžičky 1,5 lžičky soli Sůl mořská 12 g
1,5 lžičky 1,5 lžičky sušeného droždí Droždí sušené 7.5 g
kvásek připravený z předešlého večera Kvásek pšeničný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.