Přemek Forejt: neotřelá gastronomie pro Olomouc i zbytek země
Ačkoli nebyla gastronomie odmala jeho snem (chtěl být hercem), druhá volba se mu nakonec vyplatila. Vyučil se a vyrazil se zdokonalit do Anglie, kde se v michelinské restauraci vypracoval na takovou úroveň, že se po návratu domů zařadil mezi českou špičku (je držitelem ocenění Zlatý kuchař). Po brněnské restaurace Koishi s oceňovanou japonskou kuchyní zamířil Přemek Forejt do Olomouce, kde otevřel svůj podnik Entrée, který se orientuje na přípravu rafinovaných pokrmů zejména z lokálních surovin.
Do širšího povědomí veřejnosti se ale Přemek Forejt dostal především díky svému porotcování v soutěži MasterChef Česko. Televizní diváky zaujal nejen svými zkušenosti, ale i sympatickým, neotřelým vzhledem.I díky své popularitě je proto zván na různé akce, které vylepšuje svými kulinářskými kousky, anebo i jako konzultant podniků, které potřebují kuchařsky pozvednout. I takto tedy vypadá kariéra kuchařského showmana.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 5 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Osvěžující brazilská limonáda: Dostane vás příchutí limetek a jednou neobvyklou ingrediencí
V letošním roce u nás dle odhadu skončí v koši potraviny v hodnotě 3 519 Kč na obyvatele. Podle průzkumů jich nejvíce vyhodí mladí lidé
Česko bude grilovat v nové show pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. Ten prozradil, proč maso nikdy nenakládat do oleje