Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 290 kJ / 3 893 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,15 g |
Tuky | 148,47 g |
Vláknina | 17,64 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 213 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 553,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme všechny suché ingredience (hladká mouka, cukr, kypř. pr. do perníku, kakao). Dále přidáme i zbytek a důkladně mícháme, dokud nevznikne lepkavé těsto.
Krok 2: Vymažeme a vysypeme pekáč (já vždy vymažu máslem a vysypu hrubou moukou, ale máslo jde zaměnit za olej a mouka může být i polohrubá). Rozehřejeme troubu na 180°. Těsto dáme do pekáče a pečeme přibližně 40 minut.
Krok 3: Po upečení perník vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním na něj můžeme ještě dát nějakou z polev (čokoládovou polevu, citrónovou polevu) nebo ho poprášit cukrem moučkou.
Zveřejněno 9. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz2G
Moje poznámka
Hrníčkový nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qz2G
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Květák bez smažení
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 11 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 52 minutami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
MichalP před 4 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 4 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 5 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 6 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 7 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 8 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
olej,
mléko,
vejce,
kakao,
med,
prášek do perníku,
mandle
Komentáře (5)
Bývají tu i podobné fotky, ale ty jsou u postupu, ovšem hlavní je foto výsledného produktu. A známá věc je ta, že jíme i očima