
Cuketový perník
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 674 kJ / 400 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
– cukry | 100,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Cuketa je úžasná zelenina, která má všestranné využití. Klasickou buchtu jistě znáte, ale zkoušeli jste upéct koláč? Nejlepší je s ovocem a drobenkou, který můžete…
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Do pekárny dáme smetanu, vejce, mouku, cukr, rozdrobené droždí a do kouta špetku soli.Zapneme program "těsto" - to trvá 90 minut.V klídku mezi tím vypeckujeme švestky,…
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a…
Cuketu ostrouháme, zbavíme jadýrek a nastrouháme na nudličky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, papriku. (Já strouhám všechno na kuchyňském robotu). Přidáme ocet,…
Maso nakrájíme na kostky, jednu a půl cibule s česnekem nadrobno. Cuketu nastrouháme nahrubo, brambor najemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlaté barvy a přidáme česnek…
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme zbytek všech surovin. Povaříme cca 1 hodinu na mírném ohni.Poté vše rozmixujeme, dochutíme ještě podle chuti a plníme do sklenic a…
Bublanina je asi nejznámější a nejrychlejší moučník. Receptů existuje celá řada, ovšem klasika od našich babiček, olejová bublanina s třešněmi se nikdy neomrzí. Přestože…
Máte na zahradě přebytek salátovek či hadovek a nevíte, co s nimi? Pojďte vyzkoušet rychlý recept na americké nakládané okurky. Jsou pořádně pikantní a skvělé ke…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Langoše jsou dominantou stánků s občerstvením, ale tuto smaženou dobrotu si můžeme připravit i doma. Díky jogurtu je těsto vláčné a nenasaje příliš tuku. Křupavé placky…
Suroviny dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto (kynutí).Vykynuté těsto přendáme na vymazaný a vysypaný plech, vyválíme a poklademe půlkami…
Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k…
Na zahradě rostou další a další cukety a už opravdu nevíme, co z nich vymyslet? Můžeme vyzkoušet topinkovou směs podle tohoto receptu. Snadno ji zavaříme a když ji v…
Chutná rodině pizza? Podle receptu připravíme těsto na pizzu domácí, která nedá mnoho práce a obložíme ji a upečeme podle vlastních chutí nebo stavu lednice.
Hrnečková klasika našich babiček - litý borůvkový koláč. Těsto se díky své konzistenci krásně rozprostře na plechu. Vláčnost mu dodává šťavnatá náplň z borůvek. Navrchu…
Pokud pěstujeme rajčata a zvažujeme, jak zužitkovat bohatou úrodu, jistě oceníme recept na domácí protlak. Jakmile ho jednou vyzkoušíme z vlastních rajčátek, která jsou…
Pokud máte na zahrádce cuket stále dostatek, jistě oceníte další recept na jejich využití. Cuketové zelí skvěle chutná a je výbornou alternativou pro ty, kteří nemohou…
Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Variací je nepřeberně, ale základní recept je léty osvědčený - příjemně pikantní a nálev lahodně…
Do mísy nastrouháme cuketu, přidáme cukr, vejce, podmáslí (jogurt) a olej a dobře zamícháme. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a spolu s ořechy vmícháme do základu.…
Domácí chléb sypaný kmínem je voňavý, křupavý a nepřekonatelný. Nejlepší je kváskový, ale ten vyžaduje dostatek času na přípravu. Když chceme upéct časově nenáročný…
Sklízíme jednu cuketu za druhou a došly nápady, jak je zužitkovat? Pokud chceme uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravíme si sklenice a vrhneme se do zavařování.…
Omáčky Uncle Ben's se těší veliké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Připravili jsme si pro vás recept na domácí čalamádu, která chutná mnohem lépe než kupovaná…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 6. 8. 2022 19:35
Přidáno 6. 8. 2022 14:19
Přidáno 6. 8. 2022 10:04
Přidáno 6. 8. 2022 08:30
Přidáno 5. 8. 2022 16:42