Recepty a tipy na jídla do 50 korun za porci

Jak vařit dobře a levně? Chce to jen trochu kreativity a tu správnou inspiraci! I s pouhými 50 korunami na porci se totiž dá vykouzlit vynikající jídlo. Československou klasikou bývala takzvaná chlaupářská omeleta, která sice není nejzdravější, ale zasytí a potěší každého, kdo ji pamatuje v době největší popularity. Velmi výživné jsou naopak nejrůznější kaše, třeba ovesná nebo jáhlová. Takovou dobrotu stačí osladit medem, nakrájet do ní jablko, přidat špetku skořice - a skvělá, levná a zdravá snídaně je na stole!
Chcete-li se při vaření vejít do 50 korun, inspirujte se staročeskou kuchyní; naši předkové totiž museli vyjít s málem. Třeba tradiční lokše nebo nudle s mákem chutnají skvěle a jejich výroba nestojí skoro nic, a to jak po stránce finanční, tak z hlediska námahy.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Drůbeží kapsičky pečené v remosce
Přidáno před 10 hodinami

Indické kuřecí biryani
Přidáno před 17 hodinami

Šťavnatý salát z červené řepy a křenu
Přidáno 24. 3. 2023 17:56

Mrkvový salát s jablkem a pistáciemi
Přidáno 24. 3. 2023 15:24

Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
Přidáno 24. 3. 2023 13:11

Smažený camembert s bramborovo-celerovou kaší
Přidáno 24. 3. 2023 12:16