Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Nejen diabetici ocení tento vláčný chlebík z červené čočky a tahini. Chlebík je díky čočce navíc bohatý na vlákninu. Upéct jej není žádná věda, zvládnou to i ti, kteří v kuchyni teprve začínají.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C. Vejce s tahini vyšleháme a vmícháme ostatní suroviny.
Krok 2: Malou chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem a dáme do ní těsto. Povrch posypeme semínky.
Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme na 175 °C zhruba 45 minut.
Krok 4: Hotový chlebík vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na mřížce. Uchováváme zabalený v utěrce.
Zveřejněno 25. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYM36
Moje poznámka
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYM36
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 14 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 17 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 21 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno 21. 7. 2025 04:40:03
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
MaruK. před 1 hodinou
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 9 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 9 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 10 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 10 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 10 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 11 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 11 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 12 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
tahini,
mouka čočková,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
česnek sušený,
soda jedlá,
kypřící prášek,
Komentáře (2)