Tahini

cathleen Kuchařka: cathleen

Ostatní 1 názor

Suroviny

100 g sezamu
30-50 ml oleje (olivový, slunečnicový)
špetka mořské soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sezamová semínka je možno opatrně upražit v předehřáté troubě (170°C) na plechu s pečícím papírem. Asi po 7 minutách je obracečkou prohrábneme a necháme v troubě dalších 6-7 minut.
    Nebo je opražíme na suché pánvi - raději pomaleji a při nižší teplotě, za stálého promíchávání. Sezam má vonět a barvit se, tmahonědá spálená semínka nejsou žádoucí.

  2. Vychladlá semínka vsypeme do mixéru a asi minutu mixujeme nasucho. Při dalším mixování už přidáváme olej podle potřeby a přitom stále stíráme hmotu ze stěn ke dnu nádoby .
    Tahini můžeme lehce osolit a v zavřené krabičce (skleničce) uchovat až měsíc v lednici.

  3. Tahini lze udělat i z nepražených semínek (nezkoušela jsem), pasta je pak přirozeně světlejší.

Poznámka

Tahini použijete třeba do halvy, hummusu, je potřebná do Baba Ghanoush https://www.toprecepty.cz/recept/53103-baba-ghanou..., dají se z ní vyrobit dipy nebo pomazánky....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tahini

Tématické fráze: tahini tahini recept recept na tahini tahiny jak vyrobit tahini recepty s tahini co je tahini tahini recepty recepty z tahini recept tahini tahina recept tahina co je to tahini tahiny recept tahihi recept s tahini tahine raw tahini recept tahiny recepty tahini: