Zeleninový bulgur
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninový bulgur je chutný a zdravý pokrm. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři a je skvělým způsobem, jak zahrnout více zeleniny do našeho jídelníčku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 628 kJ / 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 52,00 g |
– nasycené | 8,00 g |
– nenasycené | 44,00 g |
–– mononenasycené | 20,00 g |
–– polynenasycené | 24,00 g |
––– omega 3 | 0,70 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zeleninový bulgur je chutný a zdravý pokrm. Tento recept je ideální pro lehký oběd nebo večeři a je skvělým způsobem, jak zahrnout více zeleniny do našeho jídelníčku.…
Všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je hummus příliž hustý přidejte více vody.
Dubajská čokoláda se stala doslova a do písmene virálním hitem internetu. V podobném stylu si můžete připravit lahodný nepečený cheesecake, skládající se ze základu z…
Tento recept vás zavede do světa bohaté chuti a elegantní jednoduchosti, kterou můžete snadno vytvořit i ve své kuchyni. Připravte se na zážitek, který rozmazlí všechny…
Na olivovém oleji osmažíme cibuli s mletým římským kmínem. Přidáme scezenou sterilovanou cizrnu a trochu vody.Cizrnu přivedeme k varu, přidáme dvě polévkové lžíce tahini…
Hummus je tradiční arabský pokrm, který má kořeny na Blízkém východě. Jeho základem je vařená cizrna, citronová šťáva a česnek, které vytvoří výtečnou pomazánku ideální…
Brokolici rozeberte na menší růžičky. V hrnci dejte vařit vodu, přidejte větší špetku soli a brokolici vložte do vody. Vařte 2 minuty, sceďte a vložte do ledové vody,…
Čirok se zeleninou a tofu je zdravé a chutné jídlo, které kombinuje výživné zrno čiroku s čerstvou zeleninou a tofu, které je bohatým zdrojem bílkovin. Zde je…
Přes noc namočenou cizrnu slijte, dejte do většího hrnce, přidejte 2 a půl litru vody a prášek do pečiva a přiveďte k varu. V otevřeném hrnci vařte 2 hodiny, dokud není…
Uvařenou nebo plechovkovou cizrnu umixuju společně s tahini pastou a olejem.Poté přidám sušená rajčata a část v hummusu rozmixuju na jemno a část přidám pokrájená na…
Bulky z cottage sýra ocení nejen diabetici. Křehké pečivo, se slunečnicovými semínky na povrchu, upečete velice snadno. Ke snídani si jej tak budete moct namazat vaší…
Nejen diabetici ocení tento vláčný chlebík z červené čočky a tahini. Chlebík je díky čočce navíc bohatý na vlákninu. Upéct jej není žádná věda, zvládnou to i ti, kteří v…
Lehký a plný chuti – brokolicový chlebíček s cottage sýrem je skvělou volbou pro zdravou svačinu, rychlý oběd i večeři. Kombinace jemné brokolice, vláčného těsta a…
1. Smícháme citrónovou šťávu s vodou, přidáme sezamovou pastu, olivový olej a rozmícháme dohladka. 2. Cizrnu scedíme a dáme stranou 1 až 2 PL na ozdobu. 3. Zbývající…
Vše promixujeme do hladka a podle potřeby přiléváme šťávu z nálevu od červené řepy, dokud nebudeme mít požadovanou konzistenci. Podle vlastní chuti zlehka dosolíme.
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu…
Troubu předehřejte na 190°C. Řepy dobře omyjte a co nejlépe očistěte kartáčkem. Na plech dejte list alobalu, na něj položte řepy, zakápněte olivovým olejem a posypte…
Batáty oloupeme, přepůlíme, přidáme k nim oloupané stroužky česneku, zakápneme trochou oleje a vše zabalíme do alobalu. Pečeme při 200 °C, až než jsou batáty měkké …
Luštěniny by měly být do našeho jídelníčku zařazovány s jakousi pravidelností. Vyřešit to tak může snadná a lahodná pomazánka z červené čočky a fazolí, koření a tahini…
Jednoduché sladké kuličky bez přidaného cukru můžeme podávat jen tak, nebo jako sváteční cukroví. Díky datlové pastě jsou krásně sladké a lahodné. Chuť doplní i skořice,…
Z Libanonu pochází recept na v poslední době velice oblíbený hummus. Krásně zelená jarní variace na tuto oblíbenou pomazánku je z vařeného hrachu a nechybí samozřejmě…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Rozmixujeme mandle a ovesné vločky najemno. Kakaové boby zbavíme slupky, nožem rozkouskujeme, přidáme k mandlové směsi a rozmícháme. Datle rozmixujeme v mixéru s pár…
Lilky upečeme nasucho v troubě, párkrát propíchnuté vidličkou. Chcete-li jako já péct bez propichování, doporučím lilek vložit do hrnce s poklicí a takhle upéct - kdyby…