Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Červená čočka je luštěnina s jednoduchou a rychlou přípravou
Červená čočka je velmi zdravá a oblíbená luštěnina, která má proti ostatním druhům luštěnin velmi jednoduchou přípravu. Uvaříme z ní řadu jídel, a protože nenadýmá, můžeme ji podávat i malým dětem.
Sto gramů uvařené červené čočky obsahuje 135 kalorií a stejně, jako u ostatních luštěnin, se jedná o vydatné jídlo. Nicméně červenou čočku není třeba před vařením namáčet a doba vaření se pohybuje kolem pouhých 15–20 minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pomazánky z červené čočky
Hlavní jídla z červené čočky
Z uvařené červené čočky připravíme falafel, luštěninový burger a různé jiné placky a karbanátky. Čočková kaše, oblíbený dhal či salát jsou další možnosti, jak čočku zpracovat. Hodí se k ní rýže, těstoviny, bulgur, kuskus a samozřejmě spousta zeleniny.
Čočkové polévky
Polévka z červené čočky patří mezi rychle uvařené polévky. K čočce se skvěle hodí mrkev, rajčata, cibule a česnek. Polévku můžeme doplnit i dalšími druhy zeleniny. Pokud uděláme polévku hustší, pak se výsledný pokrm bude blížit spíše kaši a bude vydatnější.
Červená čočková polévka
Barvu polévek z červené čočky ještě zvýrazníme použitím některých surovin podobného zbarvení. Můžeme vyzkoušet např. mrkev, dýni Hokkaido, koření kari a také rajčata. Následující video-recept nám názorně poradí, jak uvařit čočkovou polévku s kari:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší luštěninové polévky: Všechny jsou vydatné, příjemně nás zahřejí a rozhodně nezatíží naši peněženku
Čočková polévka s klobásou a bramborami: Klobáska ji skvěle ochutí, brambory zahustí, hlavně nás ale zasytí i báječně zahřeje
Jak připravit krémovou polévku z dýně hokkaido? Rychlá a jednoduchá polévka chutná výborně a skvěle zahřeje
Komentáře