Hubnutí pomocí nízkokalorické stravy: Červená čočka je luštěnina s jednoduchou a rychlou přípravou
Červená čočka je velmi zdravá a oblíbená luštěnina, která má proti ostatním druhům luštěnin velmi jednoduchou přípravu. Uvaříme z ní řadu jídel, a protože nenadýmá, můžeme ji podávat i malým dětem.
Sto gramů uvařené červené čočky obsahuje 135 kalorií a stejně, jako u ostatních luštěnin, se jedná o vydatné jídlo. Nicméně červenou čočku není třeba před vařením namáčet a doba vaření se pohybuje kolem pouhých 15–20 minut.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pomazánky z červené čočky
Hlavní jídla z červené čočky
Z uvařené červené čočky připravíme falafel, luštěninový burger a různé jiné placky a karbanátky. Čočková kaše, oblíbený dhal či salát jsou další možnosti, jak čočku zpracovat. Hodí se k ní rýže, těstoviny, bulgur, kuskus a samozřejmě spousta zeleniny.
Čočkové polévky
Polévka z červené čočky patří mezi rychle uvařené polévky. K čočce se skvěle hodí mrkev, rajčata, cibule a česnek. Polévku můžeme doplnit i dalšími druhy zeleniny. Pokud uděláme polévku hustší, pak se výsledný pokrm bude blížit spíše kaši a bude vydatnější.
Červená čočková polévka
Barvu polévek z červené čočky ještě zvýrazníme použitím některých surovin podobného zbarvení. Můžeme vyzkoušet např. mrkev, dýni Hokkaido, koření kari a také rajčata. Následující video-recept nám názorně poradí, jak uvařit čočkovou polévku s kari:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře