Americké čokoládové cookies

chute-sveta.cz Kuchařka:

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 10 minut VAŘENÍ: 10 minut PT0H20M PT0H10M PT0H10M 36 cookies Moučníky , Drobné pečivo 4 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
11

Suroviny

225 g másla
225 g krupicového cukru
200 g hnědého třtinového cukru
3 vejce
1 KL soli
1 KL vanilkového extraktu
1 1/2 KL jedlé sody
435 g hladké mouky
400 g mléčné čokolády
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190°C a plechy vyložíme pečícím papírem.

  2. V kuchyňském robotu ušleháme máslo s oběma cukry, cca 5 minut.

  3. Přidáme vejce a šleháme další 2 až 3 minut až směs trochu zesvětlí.

  4. Vmícháme sůl, vanilku, jedlou sodu a promícháme.

  5. Nakonec přidáme mouku s nakrájenou čokoládu a řádně promícháme. Těsto bude hutné.

  6. Směs nabíráme a dávkujeme polévkovou lžící (nebo dávkovačem na zmrzlinu), a lehce z něho vytvarujeme kouli velikosti cca 3 - 4 cm. Každá koule by měla být stejně velká. Kouli lehce stlačíme, aby z ní byla placka cca 5 cm široká a 1 cm vysoká.

  7. Pečeme 10 - 12 minut jenom na spodním ohřevu, nebo dokud okraje nejsou lehce nazlátlé, ale střed je stále měkký.

  8. Cookies necháme vychladnout na plechu, cca 5 - 10 minut dokud neztuhnou a bude s nimi možná manipulace.

  9. Uchováváme v uzavřené nádobě.

  10. Klíčem k úspěchu těch správných amerických cookies (aby nebyly křupavé, ale naopak vláčné a měkké) je správná konzistence másla - nesmí být ani rozpuštěné, ani moc změklé, ale změklé tak akorát. Tzn. měkké, ale pořád tužší.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké čokoládové cookies

  • Svatka Svatka(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno, jsou super, jen dám příště méně cukru. :yes::-)

    Odpovědět

  • Wondraczek Wondraczek(neregistrovaný)

    Dobrej, super recept. Dokonce se s tím ani nemusíte tvarovat do kuličky, stačí to kydnout na plech tak jak to je a oni se sami do tvarují :-p

    Odpovědět

  • Olga Olga(neregistrovaná)

    ja pouzivam jen 200g hnedy cukr... a horkou cokoladu , mlecnou neeeeee:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Neumím si představit, že bych do nějakých " sušenek " dala 425 g cukru a ještě 400 g sladké čokolády. Asi u vás máte rádi hodně sladké, já bych s tím doma neuspěla:-S

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo