Kotleta s balsamikovou cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti. Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Vyjmeme je a přendáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepávat nemusíme, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti. Osolíme, opepříme a z obou stran opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Vyjmeme je a přendáme…
Omytá a osušená prsa nakrájíme na kůži na kostičky. Na suchou pánev je dáme kůži dolů a opékáme z každé strany asi 4-5 minut. Předěláme je do pekáčku, kolem dáme…
Všechny suroviny na dresing promícháme. Dochutíme podle svých chutí, někdo víc sladší, někdo kyselejší. Tofu vybalíme a položíme mezi dvě papírové utěrky. Dlaní…
Předem namočené fazole si uvaříme do měkka. Papriku, čili papričku a pórek si nakrájíne na menší kousky a promícháme s vychladlými fazolemi. Olej, ocet balsamico,…
Cuketu si nakrájíme na proužky cca 5mm silné, osolíme a obalíme je v mouce. Opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme na ubousku odsát tuk. Do pánve přisypeme na…
Rýži uvaříme do poloměkka (al dente) nebo aby byla sypká. Dáme vychladnout. Lze také použít už vychlazenou rýži, která nám zbyla např. z předchozího dne. Zeleninu…
Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek. Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a…
Klobásky nakrájíme na velikost soust, cibuli na proužky, celer také a jarní cibulku na kolečka.Šalvěj posekáme.Na oleji opečeme nejprve klobásky, přidáme cibuli, šalvěj…
Kotlety po stranách nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme a potřeme olejem. Necháme min. 2 hodiny odležet. Osolíme a opepříme těsně před pečením. Řepu nahrubo…
Nejdříve prošleháme olej, ocet, sůl, cukr, pepř, česnek a chilli do hladké emulze. Rajčata a okurku nakrájíme na půlkolečka nebo osminky, cibuli na proužky.Do marinády…
Zelí nakrájíme nebo nakrouháme ( použila jsem mandolinu ) na jemné proužky. Mírně ho prosolíme a necháme cca 30 minut trochu změknout. Jestli jsme dali víc soli, než…
1)Rucolu, cherry rajčátka a mozarellu nakrájíme na menší kousky a promícháme. 2)Podle chuti přidáme čerstvou bazalku, pepř a lehce osolíme. 3)Přidáme olivový olej a…
Připravte si stolní mixer a pokud ho nemáte, tak ruční mixer. V hrnci (kde budete později vařit polévku) si rozehřejte olej a přidejte do něj cibuli, římský kmín,…
Připravte si horký vývar (třeba domácí z mrazáku) a mějte ho po ruce. Očistěte houby vlhkým hadříkem a větší lišky rozpulte, menší nechte celé). Lišky dejte na…
Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky, řapíkatý celer na menší špalíčky, mrkev na kolečka a oloupaná jablka na osminky. Vše nasypeme do pomalého hrnce,…
Chapadla nakrájíme na centimetrové kousky, přidáme k pokrájenému zelí a na plátky nakrájené mozzarelle, dochutíme solí, pepřem, pokapeme balsamicem a zakápneme citronem.…
Troubu předehřejeme na 200°C. Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm. Nastrouhaný parmazán smícháme s…
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka. Druhý den si připravíme alobal a…
Na oleji osmažíme cibulku, do které přidáme nahrubo nastrouhanou řepu (lze použít syrovou či předvařenou), necháme chviličku restovat, přidáme rajčatový protlak (nebo…
1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který…
1)Zeleninu, nakrájený žampion a kousky kuřecího masa napícháme libovolně na špízové jehly. Připravené špízy lehce potřeme olivovým olejem, octem balsamico, který…
Červenou řepu očistíme a ve slupce uvaříme doměkka (asi 30-45 minut). Uvařenou necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky.V hrnci…
Na oleji si orestujeme nakrájená játra. Přidáme šunku, žampiony, papriky, rajče (vše na malé kostičky), bob.list, bylinky, chilli, balsamiko a podlijeme vínem. Restujeme…
Maso den předem naložíme do marinády a necháme v chladu. Ovesné vločky přelijeme horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat (já jsem si je takto připravila večer a…
Přidáno před 53 minutami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Muzika: Staročeská vánoční dobrota ze sušeného ovoce skvěle chutná v kombinaci s vánočkou
Halloweenské MasterChef Česko: Jak na jednoduché chlupaté prsty z listového těsta, pařáty čarodějnice a další děsivé pohoštění
Víte, že jeden ze symbolů Berlína je klobása? Slavný currywurst tu má dokonce i své muzeum