

Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
Suroviny
- 2 plátky krkovice
- Na marinádu:
- 0,5 dcl rumu Božkov nebo Tuzemák
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polávková lžíce medu
- 1 kávová lžička octa balsamiko nebo vinného octa
- dále potřebujeme:
- 2-3 polévkové lžíce paprikové pasty ( pomazánky)
- čerstvé švestky
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet.
Poté maso vyjmeme a opečeme na pánvi z obou stran. Do pekáčku přendáme maso i s výpekem, přidáme marinádu i se švestkami a pečeme přibližně 30 minut v troubě, dokud maso nezměkne.
Asi v polovině pečení přimícháme do šťávy paprikovou pastu a pokud máme švestky příliš kyselé, můžeme podle chuti přisladit ještě trochou medu. Omáčka by měla být sladkokyselé chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovice v rumu s čerstvými švestkami
-
ivulinka:Ivanko, díky
a děkuji všem za ohlasy k receptu. Doufám, že se najdou nějací rumaři, aby zkusili
-
Tak to já bych si tu chuť dovedla lehce představit, moc pěkný recept i s fotkami
-
rebeka:Nadi dala jsem jich asi 6 kousků x 4 čtvrtky, což se = 24 čtvrtek
, ale je to fuk
-
moc hezké, naozaj
a že jsem tak smělá, kolik asi těch švestiček..nebo je to fuk
-
Jana Pá:, Colombo65:, chocolate:I vám všem ještě jednou díky
-
vše mám doma, jen ten "rumík" chybí
, ale to není problém,určitě vyzkouším-vypadá to velice
,bodík jsem už poslala dříve
-
-
Maso naložené v rumu je krásně křehké, to mám vyzkoušené
-
Jinak ještě dodatek-rum je výborný s trochou sojovky i na naložení krůtích plátků, stačí je opéct, výpek zakápnout vývarem a trochou smetany a na plátcích rozpustit hermelín.
-
Moc všem děkuji za hezká slůvka
a nebojte se experimentovat
-
Bibinka:Právě že jsem včera večer u televize popíjela grog a tak mě nějak napadlo, jestli by se ten rum nedal zkombinovat i s něčím jiným než se sladkostmi
. A to bych nebyla já, abych to nezkusila
-
Eliza:Švestky jsou samozřejmě sezónní, ale jestli myslíš rum, tak ten spotřebovávám v průběhu celého roku
. Papriková pasta je z Kauflandu myslím, je z drcených pečených paprik a jmenuje se Papriková pomazánka - není pálivá.
-
Souhlasím s Eliz, z Tebe a Tvých receptů by zaplesalo srdce nejednoho gurmeta
.Také nějak nechápu, proč na podzim kupujeme pofidérní jahody a nezpracováváme místní suroviny.Bod je zasloužený
.
-
Tak to je perfektní recept, už se těším, až ho prubnu...
Mně se líbí, jak systematicky spotřebováváš aktuální sezónní suroviny, pokud jsem si stihla všimnout. To je prostě skvělé..a mělo by to tak být.
Tou paprikovou pastou myslíš Harissu? -
1974andrea:Andreo, recept pěkný a pikantní, nějakého "vochtlíčka" do sebe, nějakého k masu a než se to uvaří, je kuchařka namol
Ale dávám krásnej 10.bod