Krkovice v rumu s čerstvými švestkami

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

2 plátky krkovice
Na marinádu:
0,5 dcl rumu Božkov nebo Tuzemák
1 polévková lžíce sójové omáčky
1 polávková lžíce medu
1 kávová lžička octa balsamiko nebo vinného octa
dále potřebujeme:
2-3 polévkové lžíce paprikové pasty ( pomazánky)
čerstvé švestky
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet.

  2. Poté maso vyjmeme a opečeme na pánvi z obou stran. Do pekáčku přendáme maso i s výpekem, přidáme marinádu i se švestkami a pečeme přibližně 30 minut v troubě, dokud maso nezměkne.

  3. Asi v polovině pečení přimícháme do šťávy paprikovou pastu a pokud máme švestky příliš kyselé, můžeme podle chuti přisladit ještě trochou medu. Omáčka by měla být sladkokyselé chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice v rumu s čerstvými švestkami

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    ivulinka:Ivanko, díky:-K a děkuji všem za ohlasy k receptu. Doufám, že se najdou nějací rumaři, aby zkusili;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tak to já bych si tu chuť dovedla lehce představit, moc pěkný recept i s fotkami:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Nadi dala jsem jich asi 6 kousků x 4 čtvrtky, což se = 24 čtvrtek:-D:-)), ale je to fuk

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc hezké, naozaj;-):-p:yes::yes:
    a že jsem tak smělá:-8:-8, kolik asi těch švestiček..nebo je to fuk;-):-?:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana Pá:, Colombo65:, chocolate:I vám všem ještě jednou díky:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    :yes:vše mám doma, jen ten "rumík" chybí:-O, ale to není problém,určitě vyzkouším-vypadá to velice:-p:yes:,bodík jsem už poslala dříve:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • Eliza Eliza

    Maso naložené v rumu je krásně křehké, to mám vyzkoušené:-p:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jinak ještě dodatek-rum je výborný s trochou sojovky i na naložení krůtích plátků, stačí je opéct, výpek zakápnout vývarem a trochou smetany a na plátcích rozpustit hermelín.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Moc všem děkuji za hezká slůvka:-K a nebojte se experimentovat;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Bibinka:Právě že jsem včera večer u televize popíjela grog a tak mě nějak napadlo, jestli by se ten rum nedal zkombinovat i s něčím jiným než se sladkostmi;-). A to bych nebyla já, abych to nezkusila:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Eliza:Švestky jsou samozřejmě sezónní, ale jestli myslíš rum, tak ten spotřebovávám v průběhu celého roku:-D. Papriková pasta je z Kauflandu myslím, je z drcených pečených paprik a jmenuje se Papriková pomazánka - není pálivá.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Souhlasím s Eliz, z Tebe a Tvých receptů by zaplesalo srdce nejednoho gurmeta:-K.Také nějak nechápu, proč na podzim kupujeme pofidérní jahody a nezpracováváme místní suroviny.Bod je zasloužený:yes:.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to je perfektní recept, už se těším, až ho prubnu...:-p
    Mně se líbí, jak systematicky spotřebováváš aktuální sezónní suroviny, pokud jsem si stihla všimnout. To je prostě skvělé..:yes::-p a mělo by to tak být.
    Tou paprikovou pastou myslíš Harissu?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    1974andrea:Andreo, recept pěkný a pikantní, nějakého "vochtlíčka" do sebe, nějakého k masu a než se to uvaří, je kuchařka namol:-D:-D Ale dávám krásnej 10.bod:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: švestky naložené v rumu maso s čerstvými švestkami tuzemák s fotkou maso na rumu vepřové maso s čerstvými švestkami maso v rumu krkovice na sladkosti veprove s cerstvymi svestkami maso a rum maso naložené v rumu rum 1974 rum na maso krkovicka nalozena v rumu proč přidávat rum k pečení masa uzené maso naložené v rumu recepty maso se švestkami maso s čerstvimi švestkami pečené švestky naložené v rumu švestky naložené v rumu recept naložené švestky v rumu

Zapomněl/a jsem heslo