Grilovaná zelenina
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si zeleninovou přílohu k masu. Takto upravenou zeleninu lze mít nachystanou i dopředu a před servírováním ji jen krátce ohřát. Kombinace plodové zeleniny s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 110 kJ / 26 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,05 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,08 g |
–– polynenasycené | 0,06 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 3,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravte si zeleninovou přílohu k masu. Takto upravenou zeleninu lze mít nachystanou i dopředu a před servírováním ji jen krátce ohřát. Kombinace plodové zeleniny s…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Opláchneme baklažán a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme ho "vybrečet". Vysušíme baklažán ubrouskem a připravíme si pekáček, který pokapeme olivovým olejem. …
Baklažán nakrájame na plátky, osolíme, necháme vypotiť. Dáme na pečiaci papier, štetcom potrieme olejom, okoreníme. Upečieme. Dáme do misy, ešte za tepla posypeme…
Baklažány po dĺžke prekrojíme, vydlabeme. Vzniklé lodičky mierne nasolíme, necháme odstáť, tak isto dužinu, ktorú sme pokrájali. Na oleji speníme cibuľu, pridáme…
Umytú zeleninu osušíme, pokrájame na slabé kolieska (0,5 cm), uložíme na peč. papier na plechu. Zľahka štetcom pretrieme olejom, osolíme, posypeme korením, pokladieme…
Baklažány rozrežeme na polovice a vnútro vydlabeme. Na oleji osmažíme narezanú cibuľu, pridáme narezané vydlabané vnútro baklažánov, škoricu, soľ, ryžu, na kocky…
Lilek poprepichujeme a dáme do trúby piecť - cca 25 min pri 200 stupňoch. Stredne veľkú cibuľu pokrájame a smažíme na oleji. Upečený baklažán stmavne, zvráskavie.…
Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…
Vezmi miláčka za .. kolem ramen a pošli ho na dvůr zabít to kuře nebo dvě. Jestliže miláček není po ruce nebo nemáš dvůr tak toho ptáka kup. V krámě zvaném…
Baklažán narežeme na kolieska hrubé cca 1 cm. Obalíme ich zľahka v múke a na oleji z oboch strán opečieme. Opečené kolieska baklažánu uložíme do vymasteného pekáčika,…
Lilek nakrájet na kolečka, osolit a nechat vypotit 20min. Pak vymačkat vodu a na olivovém oleji opéct do měkka. Přendat do talíře, rozkrájet na kousky a přidat stroužek…
Baklažány a paradajky narežeme na kolieska hrubé asi 1 cm a na horúcom oleji opečieme. Osolíme ich a okoreníme. Vymastíme pekáčik a baklažány a paradajky doň poukladáme…
Baklažán narežeme na kocky asi 1x1x1 cm. Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme narezaný baklažán a rýchlo restujeme asi 4 minúty. Necháme…
Baklažán narežeme na 1 cm hrubé kolieska a pokvapkáme olejom. Na suchej panvici z oboch strán opečieme (najprv z pokvapkanej).Plátky baklažánu ukladáme do fľaštičky,…
Baklazan (oloupany) nakrajime na kolecka, zakapeme olivovym olejem, mirne osolime a pridame par kapek citronu, nechame asi 10 minut louhovat. Portabellu (jen klobouk)…
Baklažány umyjeme, poprepichujeme, dáme do rúry asi na 40 min piecť - koža sa zošúverí. Potom lyžicou obsah baklažánu vyškriabeme, posekáme - tyčovým mixérom rozmixujeme…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Nepreplachujeme ! Otečené cestoviny dáme do vymazanej bábovkovej formy a jemne pritlačíme. Vložíme do rúry a 15 minút…
Náplň : cibuľu a cesnak narežeme na jemno, pridáme sekanú bazalku, na malá kocôčky narezanú paradajku a papriku, osolíme a premiešame. Baklažán narežeme pozdĺžne na…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Přidáno 23. 4. 2024 08:07
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Čeká vás dětská oslava? S těmito nápady na slané i sladké pohoštění zabodujete
Historie vánočních tradic: Víte, že kapra v trojobalu na Štědrý večer jíme teprve sedmdesát let?
Který sýr je nejlepší do česnečky: Správný výběr sýra zajistí dokonalou chuť i konzistenci, vsaďte na tyhle druhy