Caprese toust
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na něco dobrého, ale nedisponujete zrovna dostatkem času? Potom jsou pro vás tousty caprese tou pravou volbou. Křupavý chéb se šťavnatými rajčátky, ochucený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 758 kJ / 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,80 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 1,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na něco dobrého, ale nedisponujete zrovna dostatkem času? Potom jsou pro vás tousty caprese tou pravou volbou. Křupavý chéb se šťavnatými rajčátky, ochucený…
Výborně vychucená omáčka s chutí bourbonskeho pepře a dobrého koňaku udělá z kteréhokoliv dobře připraveného masa lahůdkový pokrm. Kuřecí prsní řízky budou navíc velmi…
Uvarenu bielu fazulu nechame vychladnut a vyberieme z vody , v ktorej sa varila. Cibulu , papriku, redkovku osupeme a nasekame na velmi malicke kocky. Nasekame aj…
Z omytých paprik odstraníme semena a nakrájíme na nudličky. Očistíme rajčata a rozkrájíme na osminky. Cibule oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka, naťovou cibulku také…
Na noc si naložíme na malé kostičky nakrájené hovězí maso do marinády z chilli, pepře, soli, balsamica a oleje. Koření a balsamica si dejte dle chuti (my máme rádi hodně…
Všechnu zeleninu (kromě hrášku a fazolek) pokrájíme na kostičky, pórek pokrájíme na malá kolečka. Omytý pórek, mrkev a kostičky řapíkatého celeru restujeme na pánvi…
Na talíř rozprostřeme mozzarelu, rajčata a bazalku.Osolíme, opepříme a zakápneme balzamicem a olivovým olejem. Rychlé, chutné.
Brambory a červenou řepu oloupe a nakrájím na plátky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na dno pekáčku, nebo zapékací misky nalijeme trochu oleje a naskládáme polovin…
Cizrnu dáme do cedníku a necháme odkapat. Připravíme si dresink z oleje, octa, hořčice, citronové štávy, malinko přisolíme pokud se vám bude zdát cizrna málo slaná (…
Slaninu nakrájíme na kostičky a v rozehřátém kastrolu ji pozvolna vypečeme do křupava, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a velmi zvolna opékáme (cca 20 min), cibule…
Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a…
Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa.…
Rajčátka rozdrtíme na hodně jemno. Cibuli posekáme na jemno, jarní cibulku také a nať na tenká kolečka. Společně se všemi přísadami smícháme, případně dochutíme dle…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
Maso obalte plátky slaniny a vidličkou udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy. V misce smíchejte Tamari, cibuli, česnek, balsamiko a cukr. Promíchejte…
Stehna omyjeme, dobře osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Pomeranč kartáčkem vydrhneme a nakrájíme ho s česnekem na plátky a šalotku na osminky.Pekáček vytřeme…
Kuřecí plátky dáme do mísy, posypeme kořením, zalijeme olejem a promícháme. Necháme stranou chvíli odpočívat. Brokolici očistíme a rozebereme na malé růžičky a dáme je…
Nejdříve spaříme celer: dáme ho do mísy, zalijeme vroucí vodou, necháme 2-3 minutky stát a scedíme.Do vychladlého celeru přidáme ostatní suroviny (sůl, balzamiko a…
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez…
Lilek nakrájíme podélně na podlouhlé plátky o šířce asi 1 cm. Položíme na mřížku, zasypeme namletou mořskou solí a necháme "vypotit" asi půl hodiny z každé strany. Takto…
Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Pórek zbavíme bubáka a oschlých konců, očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlkolečka (nejdřív celý podélně a pak každou půlku zvlášť,…
Vařenou červenou řepu nastrouháme na hrubém struhadle. Ochutnáme, osolíme a dochutíme balsamic octem, olivovým olejem a citronovou štávou. Necháme 10 minut proležet a…
Do tortill lze použít jakékoli vařené maso, hovězí, vepřové i drůbeží, natrhané na vlákna pomocí vidličky. V pánvi na lžíci olivového oleje zesklovatíme najemno…
Maso očistíme a odblaníme, osolíme a opepříme.Na rozpálené pánvi s olejem jej opečeme zprudka ze všech stran, přendáme do pekáčku nebo alobalu. Vložíme na 10 minut do…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Roman Vaněk zjednodušil přípravu populárního tiramisu: Jde o recept pro líného kuchaře, říká
Jak přežít úmorná vedra: V horku pomůže meloun, okurka i studené polévky. Na ranní kávu raději zapomeňte!
Vyrobte si bylinkový med: Zkuste pampeliškový, mátový nebo třeba s rakytníkem