Chřestová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenChřestová sezóna je tu, netrvá však moc dlouho, tak neváhejte a vychutnejte si tuto zdraví prospěšnou zeleninu plnými doušky. Jemná chřestová polévka s bílým i zeleným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřestová sezóna je tu, netrvá však moc dlouho, tak neváhejte a vychutnejte si tuto zdraví prospěšnou zeleninu plnými doušky. Jemná chřestová polévka s bílým i zeleným…
Velký stroužek česneku rozmačkejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte všechny ostatní ingredience na pesto a krátce rozmixujte. Výsledná struktura záleží na vás…
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Neloupeme! Uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.Mezitím si nakrájíme lososa na proužky, cibuli…
Kuchyňsky upravené kotlety naložíme na alespoň půl hodiny do oleje, smíchaného s růžovým pepřem, nasekanou šalvějí a citronovým tymiánem. Dáme vařit dýni a brambory v…
Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce do osoléné vody. Růžový pepř lehce podrtíme v hmoždíři. V misce smícháme vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej.…
Lososa zbavte kůže a vidličkou natrhejte maso na malé kousíčky do misky, kam přidejte lučinu (či jiný čerstvý sýr nebo vykapaný hustý jogurt), pak křen s oběmi hořčicemi…
Jablko oloupeme, odjadřincujeme, nakrájíme na drobné nudličky. Na pánvičce na malé kousku másla chviličku podusíme, přidáme růžový pepř a necháme vystydnout.Sýr…
Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vložíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky,…
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkvičkám odřízněte nať, nechte pouze asi 1 cm. V hrnci dejte vařit vodu.Do vroucí vody přidejte sůl a vložte do ní mrkev. Vařte tak dlouho…
Kuřecí prso rozkrojíme na tenčí plátky a naklepeme. Osolíme, okořeníme a vtlačíme kuličky růžového pepře. Necháme chvíli odležet. Poprášíme moukou a opékáme zprudka na…
Polovinu jahod s cukrem, balzamikem a pomerančovou šťávou projedeme tyčovým mixérem, aby zůstaly kousky jahod. Přidáme pepř. Ochutnáme a případně dochutíme.Jogurt…
2 hodiny předem namočíme rozinky do šťávy z citronu.Jablko nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme rozinky se šťávou, med, olej, chilli vločky a pepř. Necháme…
Hroznové bobule, nejlépe bezpeckové, opláchneme a okapané nakrájíme na poloviny do misky.Přidáme ananas nakrájený na malé klínky a sýr na kostičky nebo nahrubo…
Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.Maso rychle…
Úžasné spojení je kombinace lahůdkového chřestu, voňavých sladkých jahod a smetanově jemné mozarelly. Musíte jen vychytat dobu, kdy jsou všechny suroviny v nejlepší…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Jestli jste si někdy mysleli, že lososa jste už ochutnali ve všechno podobách, máme pro vás recept, který z této ryby udělá učiněnou delikatesu. Kombinace bylinek,…
Lahodná smetanová pórková polévka je doplněná osmaženou houstičkou a uzeným lososem. Krásně voňavou a hezky ozdobenou polévku můžete klidně servírovat jako jeden z chodů…
Pokud plánujete letní slavnostní večeři, překvapte své hosty netradičním předkrmem, carpacciem z čerstvých jahod a mozzarelly. V kombinaci s aromatickou mátou vzniká…